انواع کشندهها و تفاوت آنها در قیمت و عملکرد
به عنوان فردی که قصد بررسی لیست قیمت کشنده و خرید آن را دارد، حتما باید با انواع مدلهای کامیونهای کشنده آشنا باشید. از جمله انواع این کشندهها میتوان به تکمحور، جفت محور و بوژی یا همان فوق سنگین اشاره کرد. در ادامه با این نوع کشندهها آشنا میشویم.
کشندههای تکمحور
یکی از انواع کشندههای محبوب و رایج در بازار، کشندههای تکمحور هستند. به طور کلی، محور یک نوع میله است که دو لاستیک به دو طرف آن وصل میشوند. از این رو، وقتی که یک کشنده از نوع تکمحور است، یعنی اینکه تنها دو لاستیک در قسمت عقب خود دارد. این نوع کشندهها معمولا توانایی حمل بارهای بسیار سنگین را ندارند و برای حمل بارهای با فواصل کوتاه مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی، از این نوع کشندهها میتوان برای حمل بارهایی مانند وسایل منزل، تولیدات کارخانهای محدود و حمل مواد غذایی استفاده کرد.
یکی از نکات مثبت درباره کشندههای تکمحور، تسلط بالای راننده روی آنها است. با توجه به اینکه هرچقدر که کامیون و مخصوصا کشنده که قسمت بار جداشونده دارد، بزرگتر باشد، کنترل و در دست داشتن آن سختتر خواهد بود.
کشندههای جفت محور
بسیاری از کشندههایی که در داخل کشور وجود دارند، از نوع دو محور هستند. این نوع کشندهها در قسمت عقب خود چهار چرخ یا همان دو محور دارند. وجود یک محور اضافی باعث میشود تا کشنده با وجود برخورداری از مشخصات فنی یکسان نسبت به مدل تکمحور، توانایی فنی و کشش بهتری را ارائه دهد.
به طور کلی، میتوان از کشندههای دو محور برای حمل بارهای بسیار سنگین و بارهای با فاصله طولانی تا مقصد استفاده کرد. از جمله برخی از رایجترین بارهای قابل جابهجایی با این نوع کشندهها میتوان به ماشینآلات سنگین، کاشی، سنگ، سرامیک و انواع محصولات تولیدی بزرگ و سنگین اشاره کرد.
کشندههای فوق سنگین یا بوژی
کشندههای فوق سنگین یا بوژی
نوع کشنده وجود دارد که به آن بوژی یا فوق سنگین گفته میشود. این نوع کشندهها برخلاف دو نوع قبلی تک و جفت محور، چندان رایج نیستند. به طور کلی، کشندههای بوژی چه از نظر مهندسی فنی و چه از نظر زبان طراحی، تفاوتهای زیادی با مدلهای دیگر دارند.کشندههای بوژی از نظر ابعاد مقداری بزرگتر از تک و جفت محور هستند. این نوع کشندهها توانایی حمل بار بالایی دارند و به همین خاطر، میتوان برای حمل بارهای فوق سنگین از آنها استفاده کرد. این تفاوت توان در حمل بار به گونهای است که برای حمل بار 100 تنی ممکن است به یک بوژی نیاز داشته باشید، اما برای حمل با جفت محور، به سه کامیون نیاز خواهید داشت.
بوژیها و به طور کلی، کشندههای سنگین معمولا برای مصارف معمولی استفاده نمیشوند و تنها در برخی مواقع امکان استفاده در بزرگراهها را خواهند داشت. معمولا از این نوع کشندهها برای حمل بارهای ترافیکی از جمله ماشین آلات سنگین، راکتورهای پالایشگاه و انواع تجهیزات نظامی سنگین استفاده میشود.